Android Uygulamalarını Bilgisayarda Çalıştırma







Android işletim sisteminin dünya genelinde milyonlarca kullanıcının mobil cihazında yoğun olması ve bu işletim sistemi amaçlı geliştirilen uygulamların sayısının milyarları aşması eşliğinde değişik gereksinimleri da getirmekte. Kimimiz devamlı olarak kullandığımız anlık mesajlaşma işlemlerini evimizde veya ofisimizde bilgisayarımızın klavyesini faydalanarak ek olarak çabuk ve ek olarak huzurlu bir biçimde gerçekleştirmeyi isteriz, kimimiz de oynadığımız Android oyunlarını ek olarak büyük ekranda ve ek olarak akıcı bir biçimde oynamak isteriz. Bu sebeplerden nazaran Android uygulamalarını bilgisayarda çalıştırma gereksinimi doğmaktadır.
Bu gereksinimi giderebilmek amaçlı geliştirilen sınırlı sayıdaki alternatiflerden biri kalan BlueStacks birden çok Android uygulamasını bilgisayarımızda çalıştırmamıza olanak tanımakta. Bir Android emülatörü kalan BlueStacks faydalanarak ne biçimde Android uygulamalarını bilgisayarınızda çalıştırabileceğinizi bu yazımızda resimli olarak anlatacağız. Ancak başta BlueStacks programını bu bağlantıdan bilgisayarımızı indiriyoruz ve kuruyoruz:



             Son Surum             

                       Bir önceki sürüm                     

  
Programın bitiş sürümünde bir takım bilgisayarlarda kurulum yükleme ekranında takılmaktadır.bağlantıdan programın bir önceki sürümünü indirerek gezisi yükleyebilirsiniz



Dilerseniz BlueStacks üzerindeki uygulamalara ulaşım yollarına kısacası bir göz atalım
Bu ekranda indirmek talep ettiğimiz uygulama ile benzer ismi taşıyan kutuyu seçiyoruz ve indirme işlemini başlatıp uygulamayı yüklüyoruz.



Bu ekranda indirmek talep ettiğimiz uygulama ile benzer ismi taşıyan kutuyu seçiyoruz ve indirme işlemini başlatıp uygulamayı yüklüyoruz . 

Eğer bu başlıklar altında listelenen uygulamalar hariç değişik bir uygulamayı aramak isterseniz doğruca olarak uygulama marketlerini ziyaret edebilirsiniz. Bu uygulama marketlerine şu yoldan ulaşabiliriz: 
                                  





Kırmızı kare içerisindeki "App Stores" başlığına tıkladığımızda alt tarafta bize uygulama marketleri listelenecektir. Şayet uygulamalar aralarında arama uygulamak istiyorsak bu uygulama marketlerinden bir tanesini ziyaret etmemiz gerek kalan . Bu marketlerden uygulama indirme işlemi ise aynı Google Play Store'daki uygulama indirme işlemine benzemekte. Seçeceğimiz uygulamanın sayfasını ziyaret ederek indirme işlemini başlatıyoruz ve bizden uygulama izinlerine kabul vermemiz isteniyor.


Seçtiğimiz uygulamayı indirip yükledikten bir sonra uygulamayı çalıştırmak amaçlı BlueStacks ana ekranında üst bölümdeki "My Apps" başlığına tıklayarak yoğun uygulamalarımıza erişiyoruz:




Bu başlık altında alt tarafta yüklenmiş kalan uygulamamızın üst kısmına tıklayarak uygulamayı açıyoruz. Ben bu yolla yüklediğim Pixlr-o-matic uygulamasını bilgisayarımda çalıştırabildim:



Siz de böylece değişik Android uygulamalarını bilgisayarınızda çalıştırabilirsiniz. Ama yeniden belirtmekte yarar var, her uygulamanın BlueStacks ile bilgisayarda çalıştırılabilmesi olası olmayabiliyor. Bir diğer yazımızda PC üstünde Whatsapp çalıştırmıştık. 



Android Uygulamalarını Bilgisayarda Çalıştırma

Benzer Haberler

Program 8491559003518196679

Yorum Gönder

  1. uygulamaları bilgisayarda da kullanmak çok ilginç deneyim. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Gayet acıklıyıcı ve ıse yarıyacak bır arac tesekkurler

    YanıtlaSil

Yeni temamızı beğendiniz mi?

İzleyiciler

iletişim için

Ad

E-posta *

Mesaj *

item