Galaxy Note 3 Full HD 5.7inch


Uzun zamandır iddiaları sizlere ulaştırdığımız Note serisinin yepyeni üyesi Galaxy Note 3 bu sabah yapılmış olan IFA 2013 organizasyonunda resmi olarak duyuruldu .

Samsung'un Galaxy S4 satışlarının beklendiği buna benzer gitmemesi neticesinde, tedarik zincirine doğacak boşluğu Galaxy Note 3 modelinin satışlarıyla dolduracağı sözünü vermesi tarafından da model önem talep etmekte .

Bugüne gibi gündeme gelen iddialardan çok değişik olmayan bir donanım karşımıza çıkıyor. 5 . 7 inçlik Super AMOLED ekranda Full HD çözünürlük sunan Samsung, yüzde 25'e gibi enerji verimliliği sunan Pholed ve dayanıklılığı üst seviyeye çıkaran Gorilla Glass 3 ile ekranı destekliyor.

Galaxy Note 3 ile bir önceki modellerden değişik olarak arka kapağında deri kaplamaya yer vermiş. Bu Şekilde plastik odaklı eleştirileri bir nebze de olsa dindirmeyi planlıyor. Ekranda S Pen ile uyum gösteren olarak ev şeklinde meydana çıkan bir düzenleme menüsü ve kalem ile boyutlarını belirleyebileceğiniz 2. uygulama ekranı şu ana gibi tanıtılan yenilikler.

Modelin boyutları Galaxy Note iki'den pek nadir büyük ve 8 .3mm kalınlık sunuluyor. Ağırlık 168 gramda tutulmuş. Arka kapaklar değişik renklerde seçeneklere sahip. S View kılıflar ile Note 3 modelinin önizleme yapabileceğiniz mini ekranı belli bir süre ek olarak büyümüş.

İşlemci tarafında iştirak eden verilere yönelik kısa zaman öncelik olarak tanıtımı yapılmış olan Exynos 5420 yongaseti bulunuyor . Bu yongasetinde 1 .9GHz saat hızında personel Cortex-A15 tabanlı 4 çekirdek ve 1 .3GHz saat hızında personel Cortex-A7 tabanlı 4 çekirdek işlem gücüne yönelik sırasıyla devreye giriyor.

Grafik tarafında ise önce nesilden değişik olarak altı çekirdekli Mali-T628 birimi bulunuyor . Mali-T628 grafik birimi T6xx serisinde ikinci jenerasyon olarak onay ediliyor ve 8 çekirdeğe gibi ölçeklenebiliyor. Birim; OpenGL ES 1 . 1 , 2 .0, 3 .0 ile OpenCL 1 . 1 ve DirectX 11'e de yardım sunuyor. İşlemcinin yükünü bir takım noktalarda yüklenen grafik birimi bu biçimde performans artışı ve enerji verimliliğine katkı sağlıyor. Mali-T628 önce nesile yönelik iki kata varan performans artışı sağlıyor.




Yongasetindeki çoklu manzara sıkıştırıcısı yardımıyla multimedya içeriği ekrana yansıdığında toplamında sistem gücü azaltılıyor. Bu Biçimde 2500x1600 buna benzer çok yüksek çözünürlüklü ekranlarda da batarya kullanımı düşürülüyor. Ek Olarak ekranın defalarca yenilenmesini gerektirecek uygulama ve oyunlarda da batarya süresi korunuyor. Bu da Galaxy Note 3'ün batarya ömrünün iddialı bir seviyeye çıkabileceğini gösteriyor.

5420 yognasetinde Samsung, önce nesilde sunduğu 1600MHz hızındaki 2x32 bit LPDDR3 desteğini 1866MHz'e çıkarmış ve bantgenişliğini 933MHz'de saniyede 14.9Gb'a artırarak herhangi bir darboğaz yaşanmasını engellemiş. Bu Biçimde çabuk bilgi işleme ve Full HD kablosuz manzara aktarımı olası kılınmış. 1080p video oynatma ve işlemede de 60 kare/saniye seviyesine çıkılmış.

Exynos 5420 yongasetinin tam olarak kesinleşmediğini belirtelim. Modelin 4G LTE altyapısı yer alan ülkelere sunacağı LTE versiyonunda ise 2 .3GHZ saat hızında personel Snapdragon 800 yongaseti bulunuyor ve birçok avantajıyla Exynos 5420 yongasetinden geride kalmıyor. Grafik tarafında ise Full HD içerikleri en güzel biçimde kaldırabileceğine inanılan Adreno 330 bulunuyor .


Galaxy Note 3 modelinin RAM düzeyi ise söylemlerin diğer bir noktasıydı. Kimi çevreler 2GB, kimi çevreler ise 3GB seviyelerinden bahsedçabuk, Samsung 3GB RAM düzeyini seçim etmiş.

Samsung bu andan itibaren 16GB depolama kapasitesine bitiş veriyor ve 32GB/64GB halinde yepyeni versiyonlar belirliyor. Depolama kapasitesi microSD kartlarla 64GB'a gibi çıkarılabiliyor.

13MP çözünürlükteki kamera ile rakiplerinden geride kalmayan şirket , üretim sorunları nedeni ile optik görüntü dengeleme - OIS teknolojisini bitiş anda iptal etmişti. Samsung sensörünü ek olarak kuvvetli CRI LED flaş ile desteklemiş. Ön bölümde bir görüntülü görüşme kamerası bulunuyor . Sensör versiyona yönelik 4K çekim ya da 60 kare/saniye hızında Full HD çekim yapabiliyor.

Modelin donanımına 3200mAh gücündeki batarya enerji temin edecek . Enerji tüketiminde yapılmış olan optimizasyonlarla bir arada Galaxy S4'ten ek olarak güzel kullanım sürelerine ulaşılabileceği yorumları yapılıyor. Samsung, bir önceki Note modeline yönelik yüzde 40 ek olarak çok video oynatım sürelerine erişilebileceğini bildiriyor . İşletim sistemi ise Android 4 . 3 . Gürültü tarafında 192KHz, 24 bit frekansları destekleniyor.

Bağlantı tarafında Bluetooth 4 .0, 5 . jenerasyon WiFi, Miracast kablosuz manzara aktarımı, NFC, GPS/GLONASS, kızılötesi portu halinde nitelikleri saymak olası .

Galaxy Note 3 modeli 25 Eylül tarihinde 140 ülkede piyasaya sunulacak. Fiyatı konusunda tam olarak bir bilgi yok

Benzer Haberler

Teknoloji 2670244851806997915

Yorum Gönder

  1. Tablet gibi telefon on numara :) S4 e Bin basar benim görüşümce :)

    YanıtlaSil

Yeni temamızı beğendiniz mi?

İzleyiciler

iletişim için

Ad

E-posta *

Mesaj *

item