Türkiye de olmayan 25 Akıllı Telefon

Intel işlemcili nadir telefonlardan bir tanesi olan Lenovo IdeaPhone K900, 5.5 inç'lik Full HD çözünürlüklü bir ekrana sahip. Sadece 7.7 milimetrelik telefonun elinizde bıraktığı his son derece "kaliteli". Ancak laptop ve tabletlerle başarısını kanıtlayan Lenovo, cebini Asya'nın dışına çıkarmayı düşünmüyor. Bu duşuncesi onu bataklığa göturmeye başliyor Lenova laptop piyasasinda çok fazla kar edemeyen ve zarar uğrayan bir şirket bu telefonu ile bir atılım yapabilir bakalım neler deneyecek zarardan kurtulmak için 
Sharp Aquos Phone Xx 206SH'nin teknik özellikleri, Sony Xperia Z'den kopya çekilmiş. Snapdragon S4 Pro işlemci ve Adreno 320 GPU'ya sahip cihaz, 2GB RAM, 5 inç full HD ekranla geliyor. IP55 ve IP57 sertifikalarına sahip cihaz, bir metreye kadar su geçirmiyor. Aquos Phone'u sadece Japonya'da bulabilirsiniz.

Sadece Japon operatör NTT Docomo'da bulunabilen Sharp Aquos Phone SH Zeta-06E, Snapdragon 600 dört çekirdekli işlemciye sahip. 4.8 inç Full HD ekran ve su geçirmez kasa, diğer öne çıkan özellikleri arasında.


ABD merkezli mobil operatörü Verizon Wireless'a özel Motorola Droid Ultra, sadece 7.18 milimetre kalınlığında, 5 inç'lik (HD ekran) bir telefon. Motorola'nın güçlü X8 çipi, çift çekirdekli işlemciden, dört çekirdekli GPU'dan ve çift düşük güç tüketimli işlemciden oluşuyor. Droid Ultra'nın arka yüzünü Motorola'nın sıkça kullandığı Kevlar maddesi koruyor.

Motorola Droid Mini, "küçük" boyutları içinde üst seviye özellikler barındıran bir cep. Teknik özellikleri Droid Ultra ile aynı olan cebin ekranı 4.3 inç (HD). Motorola Droid Mini de sadece Verizon Wireless'tan elde edilebiliyor.

Droid serisinin üçüncü üyesi Maxx, 5 inç'lik HD ekran ve X8 işlemciyle geliyor. Kevlar kasanın altındaki pil kapasitesi ise kardeşlerininkinden daha yüksek. 3.500mAh'lik pil, Motorola'ya göre 48 saat'lik kullanıma izin veriyor. 
Arirang, Kuzey Kore'nin ilk ve muhtemelen tek telefonu. Android'li telefonun özellikleri pek bilinmese de Kuzey Kore Ulusal Lideri Kim Jong Un ondan çok umutlu. Cihazın büyük bölümü Çin'de üretiliyor ve birleştirme işi Kuzey Kore'de gerçekleştiriliyor.


Huawei'nin ismini Ascend Mate, süper ince Ascend P6 gibi cepler sayesinde Türkiye'de yakından tanıyoruz. Ancak Çin'de satılan D2'nin Türkiye'ye gelip gelmeyeceği henüz belli değil.5 inç'lik Full HD ekrana sahip telefon, dört çekirdekli işlemciye, 2GB RAM'e ve su geçirmez bir kasaya sahip. Türkiye'ye gelirse 5 kat fiyat ile satılabileceğini tahin edebiliyoruz
Yeni tanıtılan Huawei Honor 3 da IP55 sertifikasına sahip, yani su geçirmiyor. 2GB RAM ve 4.7 inç HD ekranla gelen cebin yaklaşık fiyatı 620 TL'ye denk geliyor. Honor 3 şimdilik sadece Çin'de satılıyor.
Jiayu, Çin merkezli bir üretici. Ceplerinde diğer firmaların telefonlarından etkilenen firma, S1'e Snapdragon 600 işlemci, 2GB RAM, 5 inç full HD ekran ve 13 megapiksel kamera gibi güçlü özellikler eklemiş.


Optimus GK, Optimus G ile Optimus G Pro arasında yer alan bir cep. 5 inç'lik ekrana sahip telefon, full HD çözünürlük sunuyor. LG Optimus GK sadece Güney Kore'de, ağ operatörü KT tarafından satılıyor.

Optimus Vu'nun halefi Vu 2, Türkiye'ye gelmeyecek gibi görünüyor. 5 inç'lik ekranını koruyan telefon, 4:3 gibi alışılmadık bir ekran oranına sahip.

Rus üretici YotaDevices'ın ürettiği YotaPhone, Mobil Dünya Kongresi'nde dikkat çeken telefonlardan bir tanesiydi. Ön yüzünde normal bir LCD ekrana sahip telefon, arka tarafında E-Ink ekranla geliyor. Güçten tasarruf etmek üzere ön yüzdeki görüntüleri arka tarafa taşıyabiliyorsunuz. Cihazın sadece kendi evinde, Rusya'da satışa sunulması bekleniyor.
 
Mi serisiyle büyük başarı yakalayan Çinli Xiaomi, Mi-2A'da 4.5 inç HD ekran, Snapdragon S4 Pro işlemci, 1GB RAM ve 8 megapiksellik bir kamera kullanmış. Fiyatı yaklaşık 500 TL'ye denk gelen telefon, oldukça hesaplı.

Xiaomi'nin Mi serisinin ikinci telefonu Snapdragon 600 işlemci, 2GB RAM, 8 megapiksel kamera, 4.3 inç HD ekran gibi ilginç özellikleri 670 TL'ye denk gelen bir fiyata sunuyor.

"Kırmızı pirinç" anlamına gelen Xiaomi Hongmi'nin Çin fiyatı sadece 270 TL'ye denk geliyor. Bu fiyata sahip olacağınız özellikler arasında 4.7 inç HD ekran, dört çekirdekli Mediatek işlemci, 1GB RAM ve 8 megapiksellik kamera var. Cihazın Çin'de çok satacağı belli gibi.

Avrupa için tanıtılan Optimus L9 II'ye oldukça benzeyen Optimus F7, çift çekirdekli Qualcomm işlemci, 1GB RAM ve 8GB dahili depolama alanıyla geliyor. En önemli fark ise F7'nin LTE destekli olması. Optimus F7 sadece ABD'de satılacak. 
Las Vegas'ta Ocak'ta tanıtılan ZTE Grand S, 5 inç'lik Full HD ekran, Snapdragon S4 Pro dört çekirdekli işlemci, 2GB RAM ve 16GB dahili depolama gibi üst düzey özelliklere sahip. LTE destekli telefonun en çok öne çıkan yönü ise 6.9 milimetrelik çok ince yapısı.

MX2'deki iPhone'a benzerlik gözden kaçmıyor. Ancak ucuz bir kopyayla karşı karşıya değilsiniz. Çin'de satılan Meizu MX2, dört çekirdekli bir işlemci, 2GB RAM ve 4.4 inç'lik 1280x800 çözünürlüklü ekranla geliyor.

Üst düzey bileşenlere sahip telefonun en önemli özelliği, Samsung'un sekiz çekirdekli Exynos 5 Octa işlemcisini kullanması. 5.1 inç'lik HD ekranı yanında MX3, 128GB dahili depolama alanı sunuyor. Uç nokta cihazın Türkiye'ye gelme olasılığı yok gibi.

Gücünü Mediatek dört çekirdekli işlemciden alan telefon, 5 inç'lik Full HD ekrana sahip. Buna ek olarak kamerası, 13 megapiksel çözünürlüğünde kareler yakalayabiliyor.

NEC Medias N-X 06E'nin özellikleri kulağa hoş geliyor. Snapdragon 600 işlemci ve 2GB RAM'e sahip telefon, su soğutma sistemine sahip. Bu sayede işlemci daha az ısınıyor ve ısıdan dolayı hız düşürme işlevi daha az kullanılıyor. Cihazın Avrupa'ya gelme olasılığı çok düşük.

NEC'in ilginç tasarımlı NEC Medias N-05E W'su, çift 4.3 inç'lik ekrana sahip. Cihazı açtığınızda iki ekran, çaprazlamasına 5.6 inç'lik büyük bir ekran oluşturuyor. Bu sayede uygulamaları daha büyük olarak kullanabiliyor veya iki uygulamayı aynı anda kullanabiliyorsunuz.

Kore'de henüz tanıtılan Samsung Galaxy Golden, Asya'da popülerliğini koruyan kapaklı telefonlarla bir akıllı cebi bir araya getirme girişimi. Ön tarafında 3.7 inç'lik bir ekrana sahip Galaxy Golden'ı açtığında 3.7 inç'lik bir ekranla daha ve bir de sayısal klavyeyle karşılaşıyorsunuz. Galaxy Golden şimdilik sadece Asya'da satılıyor.

Google ve Motorola'nın ortak çalışmalarıyla üretilen Moto X, SoC X8'e, yani çift çekirdekli işlemciye, 1GB RAM'e ve 16GB dahili depolama alanına sahip. 4.7 inçlik ekranı HD çözünürlük sunan cebin fiyatı, orta düzey özelliklerine rağmen üst cepler seviyesinde. Moto X, ABD'de, Kanada'da ve Latin Amerika'da Galaxy S4 ile aynı fiyata satışa sunuluyor.


Öyle görunuyor ki Türkiye de olmayan telefonlar adeta bir canavar gibi 4 çekirdek 2 gb ram  su geçirmez özellikler ve daha fazlasi Türkiye de xperia z çıktı gündem oldu neymiş su gecirmezmiş vay arkadaş o zaman bu telefonlar bura da satılsa  firmalar köşe olur kesinlikle tabi türk halkı hangisini alacağını şaşırır  ha  bunlar türkiye de 5 kat daha fazla fiyata satılır orasi da ayri bir gerçek neyse hepsi birbirinden harika telefonlarımızı inceledik yorumunuz bırakmayi unutmayin beyler...

Benzer Haberler

Teknoloji 5444120576825015274

Yorum Gönder

Yeni temamızı beğendiniz mi?

İzleyiciler

Blog Arşivi

iletişim için

Ad

E-posta *

Mesaj *

item